Semundjet e renda fizike dhe Nderhyrja me Protokollet Emdr

Semundjet e renda fizike

Trauma tek individi dhe familja

*Protokollet e trajtimit me terapine EMDR*

5 dhe 6 tetor 2019

 

Trajnimi i tetorit do te drejtohet nga Paola Castelli, profesioniste ne fushen e psikoterapise, traumes, atashimit familjar dhe semundjeve fizike. Ajo do te ndaje me ne eksperiencen e saj dhe ponen klinike pres shume vites ne spitale dhe qendra rehabilitimi. Kryesisht trajnimi ka ne fokus  protokollet e nderhyrjeve  me terapine Emdr per te punuar me individet te cilet kane nje semundje te rende fizike ose jane familjar te nje individi te tille.

Ne diten e pare gjithashtu do te trajtohen traumat e prinderve pas diagnozes se femijes, mbeshtetja e duhur, traumat e invaliditetit etj

Gjate dites se dyte Protokollet do te jene te shumta dhe te bazuara ne eksperiencen shume vjecare te trajneres, duke krijuar nje hapsire te veçante supervizimi per terapistet Emdr Albania te çertifikuara nga Emdr Europe.

 

Program

Dita e pare

08:30-09:00 Regjistrimi dhe prezantimi
09:00-09:30 Trauma te shkaktuara nga semundjet e renda fizike 09:30-10:30 Reagimet psikologjike te semurit dhe familjareve (family stress and coping theory)
10:30-11:15 Faktoret e vulnerabilitetit dhe ato mbrojtes
11:15-11:30 pushim kafe
11:30-12:30 Intervista per elaborimin e diagnozes (Reaction to diagnosis interview) raste klinike dhe video
12:30-13.00 Shkalla e percaktimit se diagnozes (Gattinara, baiocco, Pallini)

13:00-14:00 Pushim i drekes

14-00-15:00 Nderhyrja tek prinderit e femijeve me semundje kronike (raste klinike dhe video)
15:00-15:30 Metodologjia e Fuqizimit dhe stabilizimit
15:30-16:00 Grounding dhe Vendi i sigurise

16:00-16:15 pushim kafe
16:15-17:00 Ushrimi i kater elementeve dhe rrezja e diellit 17:00-17:30 Pyetje dhe pergjigje

Dita e dyte

08:30-09:30 Protokolli i frikes (Grant, 2012, Faretta, 2014) 09:30-10:30 Protokolli i dhimbjes (Grant, 1999)

10:30-11:15 Protokolli i ngjarjeve te fundit Emdr (eventi recenti)Shapiro-Laug 2008
11:15-11:30 pushim kafe
11:30-12:30 Protokolli emdr ne grup

12.30-13:30 Supervizim ne grup (Castelli)

13:30-14:30 Pushim i drekes

14-00-15:00 Supervizim i rasteve klinike (B.Taci) 15:00-16:30 Supervizim i rasteve klinike (B.Taci) 16:30-17:00 Pyetje dhe pergjigje

per info dhe regjistrime: infoemdralbania@gmail.com