KONFERENCA dt 17 NENTOR E TERAPISE EMDR ALBANIA

MË 17 NËNTOR 2018 NË TIRANË SHOQATA EMDR ALBANIA ME MBËSHTETJEN SHKENCORE TË EMDR ITALIA DHE EMDR EUROPE, BASHKON PËR HERË TË PARË NË NJË KONFERENCË: PSIKIATËR, NEUROLOGË, PSIKOLOGË, PSIKOTERAPISTË DHE NEUROBIOLOGË, ME QËLLIM: KRIJIMIN E URAVE LIDHËSE TË KOMUNIKIMIT MIDIS MJEKËSISË DHE PSIKOLOGJISË. EMDR-JA OFRON MUNDËSINË E BASHKËVEPRIMIT DUKE U PROPOZUAR SI QASJA PSIKOTERAPIKE SHKENCËRISHT E APROVUAR.

SHOQATA EMDR ALBANIA, EDHE SE OPERON PREJ VETEM 2 VITESH NE SHQIPERI, GJATE KETIJ RRUGETIMI KA VLERSUAR RENDESINE E NGRITJES SE URAVE LIDHESE TE ISTITUCIONEVE TE NDRYSHME NE KONTEKSTIN MJEKESOR, SOCIAL DHE SHOQEROR, E CILA PERBEN NJE NGA SFIDAT E PSIKOLOGJISE SOT NE SHQIPERI. GJATE DITES DO TRAJTOHEN VESHTIRESITE QE HASIN PSIKOLOGET SOT NE KONTEKSTIN LIGJOR, SOCIAL DHE MJEKESOR, NDRYSHIMET ME TE RENDESISHME TE PSIKIATRISE SHQIPTARE NDER VITE, EFIKASITETI I NDERHYRJEVE MULTISPECIALISTIKE DHE NEVOJA E NJE GJUHE TE PERBASHKET MJEK-PSIKOLOG.

EMDR ( EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND REPROCESSING) ESHTE NJE QASJE PSIKOTERAPEUTIKE QE MUNDESON SHERIMIN PSIKO-FIZIK TE INDIVIDIT, PER KETE ARSYE EMDR ALBANIA KA FTUAR NEUROBIOLOGUN MARCO PAGANI (Institute of Cognitive Sciences and Technologies National Research Council (CNR) PER TE PREZANTUAR EFEKTIVITETIN E TERAPISE EMDR NGA PIKPAMJA NEUROFIZIOLOGJIKE DHE NEUROBIOLOGJIKE. DOKTOR PAGANI DO LEKTROJE EKSPERIMENTET E PREZANTUARA NE KONGRESIN EUROPIAN TE STRASBURGT NE QERSHOR 2017. POR PROFESIONISTE TE TJERE SI: REDINA SULSTAROVA, SADIK LALA, BESARTA TACI, FABRIZIO MONTI, RAUL BARTOZZI, DO SJELLIN EKSPERTIZEN E TYRE KLINIKE NDER VITE TE APLIKUAR NE KONTEKSTE MJEKSORE TE NDRYSHME.

Konferenca e pare “ Zhvillime të reja në fushën e çrregullimeve psikologjike dhe mendore. Kontributi i terapisë EMDR “është një mundësi për profesionistë te shendetit mendor, por edhe per pedagog, student, dhe antare te shoqatave te ndryshme qeveritare, nderkombetare, qe kan si objektiv nderhyrjen multidisiplinare.

OBJEKTIVAT E KONFERENCES

➢ Te zgjeroj informacionet ne lidhje me figuren e psikologut si specialist i shendetit mendor i cili gjithmone e me shume perballet me sfidat dhe paragjykimet shoqerore

➢ Te krijoj ura lidhese ndermjet psikiatrise dhe psikologjise, duke hapur mundesine e nderhyrjeve rehabilituese

➢ Sensibilizimi dhe stimulimi i profesionistëve shëndetësor, profesoreve universiteteve te Mjeksise dhe Psikologjise, hulumtuesve të rinj te bashkohen per te krijuar studime dhe eksperimente te reja ne fushen e psikoterapise

➢ Te ofroje mundesine e njohjes me terapine Emdr e cila vitet e fundit ne kontekstin Europian ka mundesuar hulumtime dhe studime duke krijuar team work heterogjen si neurolog, neurobiolog, neuropsikolog, psikiater dhe psikolog

➢ Krijimi i strukturave rehabilituese te menaxhuara nga equipe multidisiplinor

DATA: 17 NENTOR 2018 ORA 08:30

VENDNDODHJA: HOTEL DORO CITY TIRANE
PJESMARRJA: PSIKOLOG- PSIKIATER- NEUROLOGE- PEDAGOG- ASISTENTE SOCIAL- INFERMIERE- STUDENT
PAGESA: 60 EURO PROFESIONISTET; 50 ANTARET EMDR; 30 STUDENTET
KONTAKTET: INFOEMDRALBANIA@GMAIL.COM