Trauma

Trauma tek Femijet 2-3 mars 2019

Trauma tek Femijet 2-3 mars 2019

TRAUMA TEK FEMIJET PASOJAT E DHUNES  FAMILJARE DHE TERAPIA EMDR trajnere: VALERIA LAZZARINI (EMDR SWISS) Për tu rritur shëndetshëm, një fëmijë ka nevojë për një atmosferë sigurie, mbrojtjeje dhe dashurie nga prindërit e tij;për fat të keq mijëra fëmijë në mbarë botën asistojnë në skena të dhunës në familje në dëm të nënës së tyre…

CRREGULLIMET E TE USHQYERIT

CRREGULLIMET E TE USHQYERIT

Dietë dhe psikikë Momenti i të ushqyerit ka marë, tek njeriu, gjithmonë kuptime që shkojnë përtej funksionit ushqyes. Nuk ekziston situatë më komplekse, për implikacionet e tij shoqërore, fetare, psikologjike, se ajo ushqyese; lloji jonë, në fakt, ka transformuar nevojën primare për tu ushqyer , në një mundësi shkëmbimi dhe marrëdhënieje. Për më tepër, në ndryshim…

Cilat janë shenjat e traumave psikologjike

Cilat janë shenjat e traumave psikologjike

Cilat janë shenjat e traumave psikologjike Kur kemi të bëjmë me një ngjarje të vetme efektet ndodhin disa orë më vonë, disa javë më vonë deri tek 1 muaj. Flasim për 1 shprehje neuro- vegjetative , neuro-fiziologjike që do të thotë pagjumësi, çregullim në të ngrënë , momenye të djersitjeve të duarve, ndihemi hiperaktivë. Këto…

Trauma tek Femijet

Trauma tek Femijet

TRAUMA TEK FËMIJËT Trauma infantile mund të përkufizohet si rezultat mendor i një ngjarje të papritur të jashtëm ose të një sërë ngjarjesh shumë stresuese që shkaktojnë një ndjenjë pafuqishmërietek fëmija dhe që shkaktojnë një ndërprerje tëaftësive të zakonshme të coping të cilat ai përdor. EMDR e sheh patologjinë si informacion të ruajtur në një…

Çfarë na nevojitet kur kalojmë një eksperience traumatike?

Çfarë na nevojitet kur kalojmë një eksperience traumatike?

Çfarë na nevojitet kur kalojmë një eksperience traumatike? Të keni njëperson me të cilin mund të flisni për mendimet dhe ndjenjat tuaja. Është e rëndësishme të konsideroni faktin se keni nevojë për ndihmën e një personi tëbesuar për të kaluar këtë moment. Mundohuni të mbani rutinën tuaj të përditshme, për shembull, të ktheheni në punë…

Çfare ndodh pas nje ngjarjeje traumatike?

Çfare ndodh pas nje ngjarjeje traumatike?

ÇFARË NDODH PAS NJË NGJARJEJE TRAUMATIKE? Të qenuri viktimë e një ngjarje traumatike çon në pasoja që mund të gjenden jo vetëm në një nivel emocional, por gjithashtu lënë shenjë në trupin e atij që i mbijetoi një prej këtyre ngjarjeve. Hulumtimet shkencore kanë treguar se njerëzit që kanë përjetuar trauma të rëndësishme gjatë jetës…

Çfare eshte trauma Psikologjike?

Çfare eshte trauma Psikologjike?

ÇFARË ËSHTË TRAUMA PSIKOLOGJIKE? Shumë përkufizime të traumës psikologjike janë dhënë gjatë gjithë historisë, por çfarë nënkuptojmë me këtë term? Etimologjia e fjalës, e cila rrjedh nga greqishtja dhe që do të thotë “plagë”, mund të na ndihmojë. Prandaj, trauma psikologjike mund të përkufizohet si një “plagë shpirti”, si diçka që thyen mënyrën e zakonshme…