Blog

Te Drejtat Seksuale: deklarata WAS

Te Drejtat Seksuale: deklarata WAS

  DEKLARATA E TE DREJTAVE SEKSUALE   World Association for Sexual Health (WAS) pasi vleresoi rendesine e te drejtatave seksuale si jetesore per te arritur standartet e shendetit me te mira te mundeshme, perpiloi kete dokument i cili: Deklaron: te drejtat seksuale jane te bazuara tek te drejtat humane universale, te cilat jane te njohura…

Trajnime te çertifikuara nga Emdr Europe

Trajnime te çertifikuara nga Emdr Europe

Shoqata e pare e Psikotraumatologeve ne Shqiperi E vetmja shoqate e cila oganizon trajnimet ne Nivelet Emdr dhe leshon çertifikatat e njohura nga Emdr Europe dhe Emdr America, per çdo info kontrolloni ne website www.emdreurope.org Organizata Emdr Europe eshte e perbere nga 31 shtete. Në Korrik të 2017 Shqipëria u bë pjësë e kësaj Organizate…

Trauma tek Femijet 2-3 mars 2019

Trauma tek Femijet 2-3 mars 2019

TRAUMA TEK FEMIJET PASOJAT E DHUNES  FAMILJARE DHE TERAPIA EMDR trajnere: VALERIA LAZZARINI (EMDR SWISS) Për tu rritur shëndetshëm, një fëmijë ka nevojë për një atmosferë sigurie, mbrojtjeje dhe dashurie nga prindërit e tij;për fat të keq mijëra fëmijë në mbarë botën asistojnë në skena të dhunës në familje në dëm të nënës së tyre…

Terapiste Emdr 2019 (gjenerata 2)

Terapiste Emdr 2019 (gjenerata 2)

Shoqata Emdr Albania www.emdralbania.org pjese e shoqates Europiane Emdr Europe www.emdreurope.org hap uficialisht kandidaturat per tu bere pjese e gjenerates se dyte te specializimit ne terapine Emdr. Pranohen kerkesat e kolegeve te diplomuar ne: -psikologji -mjekesi Specializantet ne : -Psikiatri -Psikoterapi (me qasje te ndryshme) -Neuropsicologji -Neuropsikiatri Objektivi: formimi i nje grupi (vendet jan te…

Revista Emdr Albania

Revista Emdr Albania

Me dt 15 Tetor 2018 prezantohet publikimi i parë i revistës shkencore “Psikoterapia EMDR”, botim i shoqatës “EMDR Albania”. Ky numër përmbledh artikuj shkencorë mbi efikasitetin e terapisë EMDR në trajtimin e çrregullimeve të ndryshme, te të rriturit dhe fëmijët. Njëherësh, ai paraqet ecurinë e EMDR-së në trevat shqipfolëse, duke sjellë raste të trajtuara me sukses…

Ku mund ta gjej Terapistin ne qytetin ku jetoj?

Ku mund ta gjej Terapistin ne qytetin ku jetoj?

Per rekomandime mund te kontaktoni Bordin Emdr Albania ose te konsultoni listen e terapisteve ne web site: www.emdralbania.org Presidente : Besarda Taçi / Psikoterapiste, Practitioner Emdr – Tiranë Tel: + 355 692831448 Email: besa.taci@libero.it Zv. President Dr. Raul Bartozzi:Psikolog Klinik, Practitioner, Supervisor EMDR Italy Email: raulbartozzi@gmail.com Pergjegjese Shkencore Rodinela Qendraj: Neuropsikologe, Terapiste Emdr, hulumtuese Email:…