separator

KOMUNITETI JONE GLOBAL

Studente te Regjistruar

Leksione

Vleresime

Certefikata

Psikoterapia EMDR Albania

Psikoterapia EMDR Albania

EMDR është një qasje integrale psikoterapike e cila është hulumtuar gjerësisht dhe është provuar efektive për trajtimin e traumave.

Studimet e përsëritura tregojnë se duke përdorur terapinë EMDR njerëzit mund të përjetojnë përfitimet e psikoterapisë që dikur vuanin vite për të bërë një ndryshim. Psikoterapia EMDR përdor një protokoll të strukturuar për trajtimin e çrregullimeve të stresit post traumatik (PTSD) si dhe çrregullime të tjera dhe përvojat e kaluara që shkaktojnë emocione, besime, ndjesi që nuk janë më funksionale për mirëqenien.

Terapia EMDR

Terapia EMDR

Terapeutët që ofrojnë EMDR janë profesionistë të licencuar të shëndetit mendor të cilët kanë marrë trajnim të specializuar dhe certifikuar përmes trajnerëve dhe organizatave trajnuese të miratuara nga EMDR Europe.

Zhvilluar nga Dr. Francine Shapiro, EMDR (Desensitization and Reprocessing Movement Syri) është një qasje psikoterapeutike e mbështetur nga hulumtimi dhe integruese e dizajnuar për të trajtuar simptomat e traumës dhe stresit post traumatik.

Kerkime

Kerkime

EMDR Europe Research është ndërtuar mbi një kulturë të përsosmërisë, dhembshurisë dhe arritjeve shkencore novatore.

EMDR Europe ofron informacione të përditësuara vazhdimisht për klinikët dhe për publikun në hulumtimet dhe aplikimet më të fundit të terapisë EMDR. Në 28 vitet e fundit, EMDR ka treguar prova shkencore për rezultate të parashikueshme dhe të shpejta në trajtimin e shumë ankesave të bazuara në trauma. Shumica e udhëzimeve ndërkombëtare për praktikën klinike përfshijnë terapi EMDR si një trajtim efektiv për çrregullimin e stresit posttraumatik.

BEHU TERAPIST EMDR

Me perfundimin e nivelit te dyte leshohet diploma ( Certificate of completion EMDR) Leshuar nga EMDR EUROPE.

EMDR Trajnime

TRAJNIMET TONA

New events

Semundjet e renda fizike Trauma tek individi dhe familja *Protokollet e trajtimit me terapine EMDR* 5 dhe 6 tetor 2019   Trajnimi i tetorit do te drejtohet nga Paola Castelli, profesioniste ne fushen e psikoterapise, traumes, atashimit familjar dhe semundjeve fizike. Ajo do te ndaje me ne eksperiencen e saj dhe ponen klinike pres shume…

view event

Postimet e Fundit

Qendra Psikoterapia dhe Psikotraumatologjia

MANUAL PËR PERSONELIN SHËNDETËSOR LIDHUR ME SHËNDETIN MENDOR Uncategorized
30/03/2020

MANUAL PËR PERSONELIN SHËNDETËSOR LIDHUR ME SHËNDETIN MENDOR

Hyrje Në situata të emergjencës, komuniteti i profesionistëve të shëndetit mendor bashkëpunon për të dhënë informacionet e nevojshme për t’u përballur me situatën dhe ndihmon në diskriminimin e fake neës ose informacioneve që nxisin panikun. Frika, humbja e kontrollit, padukshmëria e rrezikut ekspozojnë sistemin imunitar përballë një probabiliteti më të lartë për t’u sëmurë. Stresi…

emdr-office

MANUAL PËR PERSONELIN SHËNDETËSOR LIDHUR ME SHËNDETIN MENDOR

Koronavirusi: sugjerime per te rriturit, femijet dhe te moshuarit Centro Clinico Tirana
26/03/2020

Koronavirusi: sugjerime per te rriturit, femijet dhe te moshuarit

Sugjerime për menaxhimin e frikës te fëmijët dhe të rriturit Material ì perpunuar nga Emdr Europe dhe ì pergatitur ne gjuhen Shqipe nga Imo Alikaj, Keli Gega, Paola Gjika, Ilisbiana Grabova, Eralba Zeneli dhe Gigliola Haveriku PËR TË GJITHË: o Zgjidhni dy momente në ditë për t’u përditësuar me lajmet. Ekspozimi i zgjatur ndaj sasisë…

emdr-office

Koronavirusi: sugjerime per te rriturit, femijet dhe te moshuarit

Konsulenca Psikologjike Falas Emdr Albania
16/03/2020

Konsulenca Psikologjike Falas

Emdr Albania jep mundesine e konsultave  online per çdo person qe ka nevoje te suportohet ne keto dite te vështira qe të gjithe po perjetojme per gjendjen e krijuar nga pandemia e Koronavirusit. 10 Psikologe te specializuar ne Psikologjine Emergjenciale Jan te gatshem te suportojne prinderit dhe çdokush po has vështirese per te menaxhuar reagimet…

emdr-office

Konsulenca Psikologjike Falas

KORONAVIRUS: guide per profesionistët e shendetit mendor Emdr Albania
12/03/2020

KORONAVIRUS: guide per profesionistët e shendetit mendor

Në momentet emergjenciale komuniteti i profesionistëve të shëndetit mendor bashkëpunon për të dhënë informacionet e nevojshme për tu përballur me situatën dhe ndihmon në diskriminimin e fake news ose informacioneve që ekspozojnë drejtë panikut. Ju këshillojmë të mbroheni dhe të lexoni website zyrtar: 1) Ministria e Shëndetësisë http://shendetesia.gov.al 2) Urdhri i Psikologut https://www.urdhriipsikologut.al 3) Shoqata…

emdr-office

KORONAVIRUS: guide per profesionistët e shendetit mendor

membership emdr emdr albnia emdr tirane emdr terapi emdr albania eye movement traum stres terapi shendeti mendor TRAUMA DHUNA DHE TERAPIA EMDR traumat e zhvillimit dhuna familjare terapia emdr centro clinico emdr centro clinico psicoterapia e psicotraumatologia
TE BESUESHME NGA 1000+ TRAJNUES

Regjistrohuni në komunitetin tonë të Emdr dhe behuni pjese e EMDR Europe, nje hap drejt suksesit!

Membership